Groepslessen

Balans heeft een breed aanbod van groepslessen en fitness in groepsverband. Alles afgestemd op de behoeften van onze leden. Meer dan 60 verschillende lessen actief, ontspannen, vetverbranden, conditie of spierversterking, voor elke doel een passende les.

Een greep uit het assortiment: STEPS, BUIKSPIERKWARTIER, PILATES®, POWERYOGA, FATBURN, BODYBALANCE™, BODYPUMP™, DANCE®, TRX, UXCROSS™, SPINNING® en THE BOOTCAMP CLUB.

Via twitter/facebook en linkedin weet je ook exact wie er les geven. Bij Balans gaat het dak eraf met de lessen van Less Mills en onze eigen bewezen concepten. Schrijf je nu in of meld je aan voor een proefles

WAT IS WAT:

 • GRIT
  Grit is een high-intensity interval training (HIIT) workout, waarbij je in een half uur je hele lichaam traint. Je wordt tot het uiterste gepusht en verder! Trainen met een halter, gewichtschijven en je eigen lichaamsgewicht. Super snel fit worden! Deze les wordt geven op dinsdagochtend 10:15 uur en woensdagavond 20:15 uur.
 • BOXFIT 
  Bokstraining door gediplomeerd bokstrainer Joe Bronya. Boksen is dé groepstraining die je fysiek en mentaal een stuk sterker maakt! Werken aan je coördinatie, je conditie verbeteren en heel veel vet verbranden. Boksen geeft je een onvergetelijke dosis energie en is vooral heel fun! Lichamelijk contact wordt vermeden. Deze technische trainingen zijn geschikt voor jong en oud. Deze les is op maandagavond 20:15 uur.
 • UX CROSS
  De UX Cross biedt sporters van elk niveau mogelijkheid om gevarieerd functioneel te trainen. Op en rond de UX Cross doen sporters oefeningen in de vorm van een circuittraining aansluitend op bewegingen die je in het dagelijks leven meemaakt zoals duwen, werpen, tillen, springen of klimmen. Een training vol afwisseling en plezier gericht op kracht, flexibiliteit, balans, conditie en coördinatie. Ook wordt hier gebruik gemaakt van de unieke TRXtraining, trainen op basis van je lichaamsgewicht. Verveling is uitgesloten! De lessen worden doordeweeks geven om 10:00 en 19:30 uur. Ook op zondagochtend is er een les om 11:00 uur.
 • DANCE
  Dansen op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan! Van nieuwe dance hits tot swingende Latin beats. Bij de DANCE lessen komen verschillende dansstijlen aan bod en wordt een uur lang een levendig, unieke en afwisselende les gegeven. Met DANCE heb je nooit het gevoel dat je bezig bent met een workout, omdat het zo leuk is! Geschikt voor elk niveau. De lessen worden gegeven op de maandagochtend 9:00 uur, woensdagochtend 10:15 uur en op donderdagavond 20:15 uur.
 • SPINNING
  De spinning lessen zijn originele en populaire indoor cycling lessen! En dat is niet alleen omdat Spinning een onovertroffen manier is om jouw fitnessdoelstellingen werkelijkheid te maken. Dankzij eenvoudige (cyclische) bewegingen, top instructeurs en muziek die je stimuleert om te fietsten, is het nog niet zo leuk geweest om in top vorm te komen. De lessen worden op meerdere momenten aangeboden: maandag om 9:00, 19:00 en 20:15 uur, dinsdagavond om 19:00 uur , woensdag om 9:00 en 20:15 uur, donderdagavond 20:15 uur, vrijdag om 9:00 en 19:00 uur en zondag om 10:00 uur.
 • BODY PUMP
  Body Pump is de originele barbell class dat je hele lichaam krachtiger maakt. Deze 60-minuut durende workout daagt alle belangrijke spiergroepen uit door middel van de beste krachtoefeningen uit het fitnesscentrum zoals squats, bankdrukken, deadliften en bicep curls. Fantastische muziek, motiverende instructeurs en de mogelijkheid je eigen niveau te bepalen inspireren je om je doelen te behalen. Er word lesgegeven op de dinsdagavond 18:00 uur, donderdagavond 19:00 uur en op zondagochtend 9:00 uur.
 • BODY BALANCE
  Body Balance is de Yoga, Tai Chi, Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldige gestructureerde series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt. De lessen worden gegeven op dinsdagochtend 9:00 en op vrijdag 9:00 en 19:00 uur.
 • TRX
  TRX Training is een originele op eigen lichaamsgewicht gebaseerde training. Op elk fitnessniveau train je kracht, balans, flexibiliteit en kernstabiliteit. Het voordeel van deze zogeheten ‘suspension training’ is het versterken van met name de core en het versterken van stabiliteitspieren. Door de TRX trainingen wordt je sterker, leniger en ga je zeker vet verbranden! De training sluit je af met foamrollen. Elke dinsdag om 19:00 uur en vrijdag om 10:15 uur.
 • POWERYOGA
  Breng lichaam en geest in balans. Een reeks vloeiende bewegingen in combinatie met ademhalingsoefeningen. Ontspanning door inspanning. Gegarandeerd een hele nieuwe succes ervaring. Elke maandagavond 18:00 uur en woensdagavond 18:00 uur.
 • FATBURN 
  Een unieke les binnen Balans! Door middel van een combinatie van simpele bewegingen op de step en spierverstevigende oefeningen met losse gewichten, wordt de vetverbranding gestimuleerd en je hele lichaam geshaped! Je conditie wordt verbeterd, je lichaam wordt strakker en uiteraard worden de overtollige pondjes flink aangepakt! Wordt gegeven op de maandag- en woensdagavond om 19:00 uur en op donderdagochtend 9:00 uur.
 • PILATES
  Stabilisatie door gebruik van je buikspieren! Een groepstraining waarbij je werkt aan houdingsverbetering en bewustwording van je spieren. Wie wil er nu geen soepel, krachtig lichaam met strakke buikspieren? Deze combinatie met reguliere pilates en pilates met bal gaat je helpen dit doel te bereiken. Wordt gegeven op de maandagochtend 10:15 uur en op woensdagochtend 9:00 uur.
 • THE BOOTCAMP CLUB 
  Ook buiten trainen kan bij Balans! Trek je buitenschoenen aan en train mee met The Bootcamp Club. In een groep doe je effectieve oefeningen in de buitenlucht waarbij je gebruik maakt van alles wat er te vinden is in de buurt. Weer of geen weer!
 • MOOD & MIND
  Elke laatste vrijdag van de maand is er een Mood & Mind les bij Balans. Tijdens deze les focussen we ons op Relaxation. Je ligt op een matje en doet lichte oefeningen waarbij je uitgebreid aandacht besteed aan het ademhalen en ontspannen. Deze les wordt gegeven op de laatste vrijdag van de maand om 20:15 uur.
 • BODY & MIND
  Deze les is een combinatie van Body Balance, Pilates en Yoga en wordt afgesloten met een relaxmoment. Een meer actievere les dan de relax yoga, maar wat rustiger dan de Body Balance zodat er meer tijd en aandacht is voor de ervaring van de practice. De focus van de ze les is gericht op coördinatie, concentratie en kracht. Een fijne les voor alle leeftijden. Wordt gegeven op de donderdagavond om 18:00 uur.
 • RELAX YOGA
  Relax Yoga begint en eindigt met een ontspannings oefening, gericht op ademhaling en bewustwording.  In de Relax  Yoga les zijn het de  yogahoudingen die vloeiend in elkaar overlopen. Ademhaling en de juiste uitvoering van de houdingen staan centraal. Op deze manier heeft men de tijd om te ervaren wat voor uitwerking de asana’s/yogahoudingen hebben, en hoe men de ontspanning ervaart aan het einde van de les die wordt afgesloten met een meditatie. Kortom, bewustwording, ademhalingsoefeningen, yoga houdingen, een hele fijne les, gericht op ontspannen van lichaam en geest, die voor alle leeftijden toegankelijk is. Wordt gegeven op de donderdagochtend om 10:15 uur.

Effectiever trainen dan ooit!  Bekijk snel onze eGym-Cirkel